Da li se isplati kupovati rent-a-car agenciju?

Iznajmljivanje vozila postaje sve veći biznis u Srbiji. Nekada su se kola iznajmljivanja uglavnom firmama, uz dodatak malobrojnih turista. Danas, sa sve većim brojem poslovnih i turističkih putnika koji dolaze kod nas, potreba za vozilima je nikad veća. Ako razmišljate da uđete u tu vrstu usluga tako što ćete kupiti već razrađeni biznis, evo šta sve treba da znate.

Franšiza ili ne?

Veliki multinacionalni lanci kao što je Avis, Hertz ili Budget su odavno etablirani.
Ipak, postoji još mnoštvo lanaca koji su dovoljno veliki da bi ulazak u franšizu značio razumno ulaganje uz velike beneficije koje donosi prepoznatljiv brend ili postojeći ugovori sa multinacionalnim poslovnim klijentima koji automatski postaju vaši na vašoj franšiznoj teritoriji. Lokalni nezavisni rentacar biznisi su bolji ako želite da uđete u određenu nišu – neki nudi samo mala gradska vozila, drugi samo dostavna. Niša je sigurniji vid zarade, ali bi se lako moglo desiti da ukupan profit bude manji nego kod agencija koje nude sveobuhvatnu rent a car usluga.

Šta treba znati o specifičnostima?

Rentiranje vozila je relativno jednostavan posao po pitanju procesa i specifičnosti koje treba savladati. Osim plate osoblja i cene iznajmljivanja poslovnica, glavni i osnovni trošak je vaša flotila vozila i njihovo održavanje.
Ovo uglavnom znači da je kupovina rent a car agencije prilično veliko ulaganje. Zbog toga se takođe isplati kupiti franšizu, jer ćete sa velikim imenom iza sebe imati pravo na popuste pri kupovini na veliko. Ipak, s franšizom imate određene troškove same nabavke franšize, kao i obavezan obrtni kapital koji franšizni partner zahteva pre nego što vam proda franšizu, koji zavisi od partnera i od teritorije, ali može biti i do 100.000 evra.

Takođe, izuzetno je važno da zaposlite što kvalitetnije mehaničare i ljude za održavanje. Oni će tražiti jače plate, ali će vam na duge staze uštedeti troškove održavanja ili opravke u zvaničnim servisima.

Koji su izvori zarade?

Cena rentiranja mora da odražava amortizaciju vozila, što znači ne samo vreme tj. broj dana nego i pređenu kilomtražu. Neke rent a kar agencije manje naplaćuju dan ali naplaćuju po kilometru, dok druge računaju prosečni trošak amortizacije i nude nograničenu kilomtražu po danu, što je sve izraženiji trend.

Značajni deo cene i je i osiguranje, i mnoge rent a car agencije deo profita dobijaju tako to se ponašaju kao brokeri osiguranja, gde mušterija može za mali dodatak u ceni da dobije dodatno osiguranje. Naravno, veći deo te cifre ide osiguravajućoj kući, ali deo ostaje rent a kar agenciji.

Ako niste znali, rent a car agencije zarađuju i prodajom goriva – iznenađujuće veliki broj mušterija ne dopuni gorivo pre nego što vrati auto, što znači da mu agencija naplaćuje to gorivo, po višoj ceni.

Konačno, tu su i penali za kasno vraćanje, na koje ne treba računati u profitnoj strukturi, ali je dobro proveriti koliko su učestali u njoj ako kupujete rent a kar, jer je to dobar pokazatelj (ne)poverenja koje agencija uživa.
Naravno, kao i kod svakog biznisa koji kupujete, insistirajte na proveri knjiga i računovodstva, a s ovim savetima će vam biti lakše, jer ćete znati na šta da se fokusirate.


Ako želite da kupite Rent a car Agenciju u Beogradu sa franšizom, pošaljite upit na oglasi@biznisberza.com